Vogue Quote Quiz!

I read Vogue.  You wouldn’t guess from looking at me!  The only label that I consider in the purchase of clothes is whether or not is will survive in the tumble dryer.  I mostly read it because I find it hilariously shallow and full of ridiculous advice that only the rich and fabulous could possible live by.

I’m currently 2 months behind so reading the 100 year anniversary edition which contains quotes from it’s time in publication.  I read some of the quotes, laughing at how sexist Vogue used to be, only discover that it was a quote from 2 years ago.  It’s all too priceless!  I can’t not share it with you.  So behold – the first Story Storks quiz!!!!  Let me know how many you get right in the Facebook comments.

 

  1.  Save on Botox – cut a fringe.

 

ANSWER – April 2009 – Because Botox is mandatory in Vogue land.

2. Why wait for heaven when you can wear your rewards on earth?

ANSWER – March 2000 – whoever wrote this was on drugs.

3. In the end, it is people who are interesting.  Without that, their clothes are just other people’s ideas.

ANSWER – April 2010 – Is that definitely from Vogue?!

 

4. Breakfast is the most important meal of the day.  Why not knot a Hermes scarf into a makeshift shopper and audaciously fill it with sweet buttery pastries?

ANSWER – September 2013 – WFT!!!  Just buy a bloody bag!!

 

5. What is marriage without a wedding gown from Paris?

ANSWER – November 1916 – Love vs dress – always choose dress!

 

6. You live dozens of different lives – one at home, another at work, another out in the evening, another in the country, another in the city, and at least two more for fun…Be yourself in fashion, and you live nine lives at once.

ANSWER – April 1974 – I’m a bit confused.  This seems to imply the only time to be myself is in fashion, none of the others.  Also I don’t have a life in the country or out in the evening since having kids.  They’ve missed off the life where I get shouted at for serving a toddler a drink in the wrong coloured sippy cup or get play dough out of my hair.  Oh hang on – they must be the ones that they are calling ‘two more for fun’.  Fun has changed.

 

7. A fiance is just raw material. Man in his crude bachelor state is nothing but clay – just a lump of unformed clay.  And making a husband out of a mere man is one of the highest plastic arts known to civilisation.

ANSWER – May 1917 – Wow!  So 100 years ago Vogue was a man bashing book of feminism.  My god it’s gone downhill.

8. The making of a successful party is like the baking of a wonderful souffle – the ingredients and proportions must be weighed and measured by the hand of an artist – should be taken out of the oven at the exact psychological moment – and served hot.  

ANSWER – August 1930 – presumably the artist is you and the ingredients are the friends you’re inviting to your child’s birthday party …. because does anybody organise any other type of party anymore.

 

9. Beauty, when you are in the presence of it, is a transforming influence, a little like royalty…It exerts real power and it binds people together in their desire to experience a part of it.

ANSWER – November 2008 – Is this Vogue’s way of saying if you’re beautiful men will want to snog your face off rather than listen to what you’re actually saying?

 

 

10. Every female worthy of the name is keen on a bargain.

 

ANSWER – January 1936 – Can’t argue with that!

 

If you enjoyed this blog then like us on Facebook by clicking HERE.  A blog is published every Monday morning.

SARAH CANTRILL is a woman on a mission to inspire every young child to become a reader for pleasure.  She is the Artistic Director & Founder of STORY STORKS, a social enterprise that delivers interactive story workshops to early years children and their grown ups, that help kids to fall in love with stories and develop their early language skills meaning that they have an easier time of learning to read when the time is right.  Infact 80% of the kids who come through STORY STORKS  are right where they should be or ahead in terms of progression through the reading book scheme once they get to school and the ones who are behind are trying hard because they know that it’s worth it – that to read is to unlock a whole world of fun and adventure and learning and imagination and they might take a bit longer to get there but they’re determined that get there they will.

www.storystorks.co.uk

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s